Afsluiting 2007
De scores tot nu toe om het jaar 2007 officieel af te sluiten:
Aantal dagen uit Nederland: 121
Bezochte landen: 3 Bolivia, Chili, argentinie
Aantal vlieguren; 24
Aantal busuren: 92 (serieus)
Aantal lekke banden: 4
Aantal hostelovernachtingen zonder licht en water: 6
Aantal x wildgeplast: ontelbaar
Aantal x diarree: ontelbaar
Aantal x bedvlooien: 2
Gespotte dieren: lama´s, alpacas, toekans, condors, colibries, pelikanen, torren, slangen, flamingo´s, grote vlinders, wandelende takken, mega rupsen, spinnen, kakkerlakken, aapjes, zwerfhonden, wilde chinchila´s, miljoenpoten (13 cm ahhh)
Bijzondere lokale gerechten: ¨tamallas¨ maisballetjes met gedroogd lamavlees, lamasteak, 15 kilo bife de chorizo (steak), empanadas, koeienuiers, kokosyogurt (mjam), kippenklauwen, kippestrotjes, coca-bladeren thee, saus, cake of ijs, chicha (maisbier, zure misselijkmakende shit), soep, soep, soep en nog eens SOEEPPP (dan wel de veelal smakeloze variant)
Aantal x ¨uiteten¨ onder de 4 euro: meer dan 50x
Aantal uur op politiebureau gezeten: 7
Aantal ontsnapte gevangen achter tralies gezet: 1
Aantal wanhopige mannen: ontelbaar
Aantal x bestenigd door local: 1
(De vrouw van de taxichauffeur was het er niet mee eens dat wij de afgesproken taxiprijs wouden betalen, nou ja zeg...)
Dieptepunten:
Kapotte 2 gigakaart waardoor we ong. 200 foto´s missen...(K*T)
Jeep die met onze baggage maar zonder ons vertrekt...
Sukkel van een chauffeur kon niet eens tot 4 tellen en had niet in de gaten dat er twee touristen misten....
Hoogtepunten: Jungletour, Sandboarden, Salar de Uyuni, Cafayate, Paardrijden door het Wilde Zuiden van Bolivia
Maximale bakscore op 1 dag: 50 kilo hutspot, 4 appeltaarten, 2,5 ltr bakketbakkersroom, 100 soesjes, 50 flensjes. Dit alles voor de Hollandse avond in Gnadenlos. (Het café van Linda, die Ñanta ondersteunt.)
Aantal kerstkaarten met de kinderen gemaakt: 200
Aantal vuurpijlen tot nu toe gehoord: 0 (het is 31 dec 4 uur s´middags, misschien bewaren ze het hier inderdaad allemaal tot 12 uur vannacht?
-----------+++++++-----++++++-------
Dan nog even heel kort, met ons gaat het super. Al missen we jullie, Nederland, de gezelligheid en het eten enz wel in deze decembermaand.
Kerst hebben we gevierd in Serrano, een dorpje 8 uur met de vrachtauto hiervandaan... Allerlei muziek- en dansgroepen (Ñanta ook) komen hier naar toe om de kerstweek op straat te vieren met vooral hééél veel alcohol. Voor ons was het super om eens zo kerst mee te maken, maar na 3 dagen hadden we het ook wel gezien, de mensen worden dan ¨wat¨ vervelend¨...
We hebben een prachtige reis gemaakt naar het zuiden van Bolivia, Argentinie en Chili. In twee weken tijd zie je meer dan dat je je kunt voorstellen. Het is te veel om deze hele reis te beschrijven. daarom zie foto´s. Vooral de Salar de Uyunie (opgedroogd zoutmeer) was adembenemend!
OP dit moment is het weer rustig in Sucre. Net of is er niets aan de hand, maar niemand weet wat er wanneer gebeurd. We worden door de NL ambassade op de hoogte gehouden over hoe en wat. Op dit moment is nog steeds fase 1 van kracht, dit houdt in dat we voldoende water en eten in huis moeten hebben maar dat er geen gevaar is.
!!! We wensen iedereen een Fijn, Bijzonder, Gezellig en Liefdevol 2008!!!!
Een knallende party voor vanavond gewenst...
Kus van ons beide!
Aantal dagen uit Nederland: 121
Bezochte landen: 3 Bolivia, Chili, argentinie
Aantal vlieguren; 24
Aantal busuren: 92 (serieus)
Aantal lekke banden: 4
Aantal ontsnapte gevangen achter tralies gezet: 1
Aantal wanhopige mannen: ontelbaar
Aantal x bestenigd door local: 1
Dieptepunten:
Kapotte 2 gigakaart waardoor we ong. 200 foto´s missen...(K*T)
Jeep die met onze baggage maar zonder ons vertrekt...
Aantal kerstkaarten met de kinderen gemaakt: 200
-----------+++++++-----++++++-------
!!! We wensen iedereen een Fijn, Bijzonder, Gezellig en Liefdevol 2008!!!!
Een knallende party voor vanavond gewenst...
Kus van ons beide!
01 Januari 2008 - 10:53
Inge:
Nou die oliebollen gister waren echt heeel lekker!!! haha. Gelukkig kunnen jullie dit genot kompenseren met een prachtige reis. Wat een super gave foto's! Jammer van jullie spulletjes. Nou van mij ook de aller beste wensen.
Veel liefs Inge -
01 Januari 2008 - 11:11
De Wijma's:
Dag famkes,
Indrukwekkend allemaal. Wat is de wereld toch mooi!
Nog bedankt voor jullie kaart en ook van ons een voorspoedig, gezond en gelukkig 2008 toegewenst.
Wat die kapotte kaart betreft: als er een vrachtwagen overheen is gereden dan heb je een probleem maar anders niet wanhopen. Er zijn wel hulpprogrammaatjes die nog heel wat data van zo'n kapot geval kunnen halen.
Groetjes van ons
01 Januari 2008 - 13:13
Hilde:
Vanuit Delft een heel goed jaar gewenst waarin jullie maar veel infrukken op mogen doen.
Liefs, Hilde -
01 Januari 2008 - 14:39
Anke:
Hee meisjes!
Gelukkig nieuw jaar! Jullie kaart mooie kerstkaart kwam precies op tijd voor het nieuwe jaar, maar ik heb hem nog niet helemaal ontcijferd ;-).
Oud en nieuw hier in Groningen was een beetje mistig, de hele avond mooi uitzicht over de stad en af en toe een vuurpijl, maar om 12 uur was het zoooo rokerig dat ik er nog geen 30 meter zicht was... beetje jammer van die al dat geld dat iedereen de lucht in schiet... Dan doneer ik het liever aan jullie goede doel!
Jullie foto's zeggen meer dan duizend woorden... prachtig! Ik kijk erg uit naar mijn reis naar Argentinie!
Ik lees jullie verhalen met veel plezier en kijk alweer uit naar de volgende! Al het goeds toegewenst voor 2008!!!!
Liefs Anke -
01 Januari 2008 - 15:00
Sophia:
He dames!
Wat een mooie foto's zeg! Echte fotografen zie ik hier! Heel veel liefs en een goed en voorspoedig 2008 gewenst. Ik hoop dat jullie nog een hele mooie tijd zullen hebben in Zuid Amerika! -
01 Januari 2008 - 18:13
Remco & Rixt:
Hi Zusters.
Jullie ook een spetterend 2008 met veel spannende avonturen.
Kan me voorstellen dat jullie de zoutvlakte indrukwekkend vonden. Far out de mooiste foto’s tot nu toe! Zitten wel een paar bij voor een mooie screensaver.
Goed om te zien dat Lisa een vriendje heeft (raad zelf maar welke foto ik bedoel, die van dat Boliviaanse boy of die van de lama. ha ha)
Oudejaarsjaarnacht in Almere was helemaal goed, vergeleken met de rest van het land redelijk zicht. Maar na een uurtje vele milj. euries die de lucht in werden geschoten (eigenlijk zonde van dat geld, kan ook wel wat minder) werd het hier ook mistig. Gelukkig niet zo erg als andere delen vh land. Op sommige plekken 10 meter zicht, ook voor mensen die niet gedronken hadden .
Kus en groetjes Remco & Rixt
01 Januari 2008 - 18:51
Reshma:
Hey Lisa en Grietsje!
Hierbij een heel gelukkig en gezond 2008 toegewenst!! Ik heb jullie kaart ontvangen, bedankt daarvoor! Ik wens jullie nog een hele leuke tijd daarzo!
Groetjes, Reshma. -
01 Januari 2008 - 19:31
Betty:
Hoi dames,
Voor jullie ook een heel gelukkig, gezond en liefdevol 2008!!! Hopelijk was jullie uiteinde een beetje leuk! Ik was bij Eelkje in Leeuwarden en daar was het zo mistig, echt niet normaal. Op sommige plekken ongeveer 1 meter zicht!! We moesten lopen met de fiets aan de hand, mensen liepen voor de auto uit om de weg te wijzen en heb geen vuurwerk gezien... Maar verder was t een leuke en gezellige avond. Veel plezier nog! En wat een geweldige foto's, ik ben jaloers...
Liefs Betty -
01 Januari 2008 - 21:34
Lydia:
Hey, vet verhaal en echt prachtige foto's!! Mooi gemaakt. :-) Leuke kerstkaart trouwens, heel gaaf!
Liefs Lydia & fam. -
01 Januari 2008 - 21:45
Grietsje :
Hey nichtjes! Jullie maken wat mee zeg!!! (lees -> ik ben jaloers :p) Ik hoop dat jullie toch nog wat vuurwerk gezien hebben. Hier in Leeuwarden hebben we vandaag vanuit de flat de hele avond nog vuurwerk kunnen bewonderen van de mensen die het gisteren toch niet waard vonden om het met de mist de lucht in te schieten.
En hopelijk valt er idd nog wat te fixen met die gigakaart, lykas myn heitie al seit.
Een goed 2008 en geniet er nog maar even van :) Maar dat lukt ook wel dacht ik, zo aan die foto's te zien.
Groetjes van nog één van de Wijma-clan -
02 Januari 2008 - 03:18
Edith:
Gelukkig nieuwjaar en nog een fantastische tijd in Bolivia!!
Prachtige landschappen zeg en wat een belevenissen. Ik heb trouwens ook een keer een kapotte kaart gehad en ze konden er idd nog foto´s vanaf halen. Hopelijk bij jullie ook. Foto´s verliezen is gewoon zo balen!
Liefs Edith -
03 Januari 2008 - 10:47
Marina:
Ik ben jaloers zeg op jullie wat een mooi prachtig landschap!!!!!!!!!
Het Kerstdine op de foto sla ik wel even over hoor Grietsje Lol.
Klopt het dat je aangekomen ben?
Veel liefs en knuff van Marina
Die je zeker mist hoor hier in het koude nederland -
04 Januari 2008 - 02:25
Tomas:
GELUKKIG NIEUWJAAR!!! -
06 Januari 2008 - 12:15
Saskia:
Gelukkig nieuwjaar!!
Heel indrukwekkend die zoutvlakte en een lekker kerstdiner; wat wil je nog meer!
Op dat 2008 maar net zo succesvol wordt!
Veel liefs, Saskia
08 Januari 2008 - 10:09
Margot Boomsma:
Beste Grietsje en Lisa,
Fijn om te lezen dat jullie je vermaken.
Ik mis het aantal honger-en dorst uren.
Goede tijd verder en Folle Lok en Seine foar 2008(ik ben geen Friezin, dat zie je zo!).
Margot Boomsma
10 Januari 2008 - 14:07
Hilde:
Net jullie kaart in de Wereldwinkel gelezen. Mooie kaart met een mooie boodschap.
Zaterdag is de nieujaarsreceptie. Alle mensen die dit jaar weg zijn gegaan zijn ook van harte welkom. Dus Grietsje, ik verwacht je daar!
Groetjes, Hilde -
28 Januari 2008 - 19:28
Henk:
het is iedere keer weer leuk om over jullie belevenissen te lezen.Maakt de afstand ook iets kleiner.Blij om lezen dat het goed met jullie gaat.In Dokkum ook alles ok.Eind juni op uitzending, hoop toch wel jullie van te voren nog even in Nederland te zien.Maar geniet er van.Groetjes Jantien,Doutzen en ik